Quorn bowl med rött ris

Prova det här receptet på en god, nyttig och välkryddad skål med ovo-vegetarisk Quorn, avokado, tomater, svarta bönor och lime.

Portioner 4

0 mins

A Little Effort

629 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300g Quorn Filéer
  • 2 dl rött ris
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 100g blandad sallad
  • 200g svarta bönor
  • 1 lime
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Majsdipp:
  • 300g majskorn på burk, avrunna
  • ½ citron
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

 1. Tina filéerna.   2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.  3. Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek dem gyllenbruna. Salta och peppra.  4. Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen.  5. Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav.  6. Servera de strimlade filéerna, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.