När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quornbitar i kokosmjölk - recept

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
528 kalorier * Per portion

En indisk klassiker och smakrik maträtt.

Ingredienser

  • 2 msk ljus soja
  • 1-2 msk rapsolja
  • 2 msk grön currypasta
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 grön chili, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 brk kokosmjölk (400 ml)
  • 125g babymajs, blancherad
  • 125g gröna bönor, blancherade
  • 1 knippe färsk sparris, blancherad
  • 1 zucchini, tunt skivad
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 125g pak choi (salladskål)
  • 1 msk limejuice
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • 2 salladslökar, strimlade

Tillagning

  1. Marinera Quorn Bitar i ljus soja i upp till 30 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en wok, tillsätt grön thai curry pasta och koka i 2 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt schalottenlök, chili och vitlök och stek i 2 minuter. Rör i de marinerade Quorn Bitarna och stek i 1 minut.
  4. Häll i kokosmjölk och låt det sjuda. Lägg i blancherad babymajs, gröna bönor, sparris, zucchini och paprika. Koka på medelvärme i 3-4 minuter under ständig omrörning. Tillsätt pak choi och täck över kastrullen med lock i 1 minut för att ånga och mjuka upp bladen. Rör i färsk limejuice och hälften av den hackad koriandern.
  5. Servera med resten av koriandern och salladslöken.

Tips: Servera tillsammans med jasmineris.

trycket recept
recept som du kanske gillar