Vegetarisk Quorn bibimbap - recept

Det här receptet är en lättare, ovo-vegetarisk version av den koreanska rätten bibimbap med Quorn Filéer istället för kyckling.

Portioner 4

40 mins

A Little Effort

625 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Filéer (312 g)
  • 1 msk honung
  • 3 msk japansk soya
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Sesamolja till stekning Ris:
  • 4 dl sushi-/jasminris
  • 0,75 dl risvinäger
  • 2 msk socker
  • Salt Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:
  • 1 gurka
  • 2 morötter, skalade
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk japansk risvinäger
  • 1 msk finhackad röd chili Tillbehör:
  • Inlagd morot och gurka på koreanskt vis
  • Kimchi
  • Rostade sesamfrön
  • Groddar

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
  2. Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin, och blanchera (koka i cirka 15 sekunder). Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
  3. Marinera Quorn Filéer i honung, soja, och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida.
  4. Stek äggen på ena sidan.
  5. Servering: Lägg riset i botten av en stor djup skål, fördela Quorn Filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.