När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk Quorn bibimbap - recept

serves
Portioner 4
serves
625 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Filéer (312 g)
  • 1 msk honung
  • 3 msk japansk soya
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Sesamolja till stekning
  • Ris:
  • 4 dl sushi-/jasminris
  • 0,75 dl risvinäger
  • 2 msk socker
  • Salt
  • Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:
  • 1 gurka
  • 2 morötter, skalade
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk japansk risvinäger
  • 1 msk finhackad röd chili
  • Tillbehör:
  • Inlagd morot och gurka på koreanskt vis
  • Kimchi
  • Rostade sesamfrön
  • Groddar

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
  2. Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin, och blanchera (koka i cirka 15 sekunder). Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
  3. Marinera Quorn Filéer i honung, soja, och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida.
  4. Stek äggen på ena sidan.
  5. Servering: Lägg riset i botten av en stor djup skål, fördela Quorn Filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.

trycket recept
recept som du kanske gillar