När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk pulled Quorn - recept

serves
Portioner 4
cooking time
90 minuter
serves
544 kalorier * Per portion

Serveras i hembakta hamburgerbröd med syrad rödlök.

Ingredienser

  • 300 gram Quorn Bitar
  • 400 gram BBQ marinad, tex Sweet baby rays, ICA Selection (helst med hickorysmak)
  • 1/2 paket jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 12 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 st rödlök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker

Tillagning

  1. Skala och skiva rödlöken tunt.
  2. Blanda vatten, ättika och socker i en bunke. Lägg i rödlöken och låt dem dra. Kan förberedas dagen innan.
  3. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Lägg i jästen. Häll över degvätskan och blanda ut. Tillsätt mjöl och salt.
  4. Knåda degen och jäs i 30 minuter. Rulla små runda bröd och lägg på en plåt. Platta till dem något. Jäs en gång till, i cirka 30 minuter. Pensla med äggula och toppa med sesamfrön.
  5. Grädda i 220 grader i 6-8 minuter.
  6. Höj ugnen till 280 grader. Blanda Quorn Bitarna med BBQ-marinaden.
  7. Mosa bitarna något så allt blandar sig väl i aluminiumfolie. Tillaga i ugn i 20 minuter.
  8. Servera bitarna tillsammans med rödlöken och dina favorittillbehör.
trycket recept
recept som du kanske gillar