När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Recept på spaghetti bolognese med vegetarisk färs

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
288 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 300 g Quorn-färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot, fintärnad
  • 1 selleristjälk, fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 200 g svamp, tärnad
  • 1 dl rödvin
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
  • 1 glutenfri grönsaksbuljongtärning, upplöst i 1,5 dl varmvatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • Knippa färsk basilika, riven
  • Salt och peppar efter smak
  • Valfri riven vegetarisk hårdost att servera till
  • 4 medelstora squasher, skurna i tunna strimlor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk riven vegetarisk parmesan
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning

  1. Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt lök, morot och selleri. Stek på medelhög värme i ungefär 5 minuter tills grönsakerna har mjuknat. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp och stek under omrörning i ytterligare 2–3 minuter. Rör i rödvinet och reducera tills vätskevolymen har halverats.
  2. Tillsätt passata, vegetarisk Worcestershiresås, grönsaksbuljong, tomatpuré och oregano. Rör om väl. Tillaga i 8–10 minuter tills grönsakerna är genomkokta.
  3. Rör i Quorn-färsen och tillaga på låg värme i ytterligare 5 minuter. Rör i basilika och krydda och smaka av.
  4. Tillaga under tiden squashen enligt följande:

Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt squashstrimlorna och stek i 2–3 minuter. Ta upp dem från stekpannan och sila bort eventuell vätska. Rör i osten och krydda med salt och svartpeppar.



trycket recept
recept som du kanske gillar