När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk lasagne med zucchini - recept

serves
Portioner 4 - 6
cooking time
50 - minuter
serves
258 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • Ingredienser för lasagnesåsen:
  • 300 g Quorn-färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 2 selleristjälkar, fintärnade
  • 3 msk röd pesto
  • 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl varmvatten
  • 400 g tomatpassata
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 2 stora squasher, skivade
  • Ingredienser för täcket:
  • 250 g ricottaost
  • 4 msk lätt crème fraiche
  • 1/4 tsk muskot
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 6 körsbärstomater, delade
  • 30 g vegetarisk parmesanost, riven

Tillagning

  1. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme och stek löken försiktigt i 4–5 minuter tills den börjar bli mjuk. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och selleri och tillaga i ytterligare 2 minuter.
  2. Rör i röd pesto, grönsaksbuljong och tomatpassata. Låt koka upp och sjud försiktigt under lock i 10 minuter. Rör därefter i Quorn-färsen. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock. Rör i basilika och oregano. Krydda och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla squashskivorna 1–2 minuter på varje sida.
  4. Blanda ricotta, crème fraiche, muskot, salt, peppar och hälften av osten i en skål.
  5. Lägg ett lager grillad squash i en ugnsfast form. Täck med Quorn-färsblandningen och täck med ytterligare ett lager grillad squash. Ös över ricottaröran. Garnera med körsbärstomater, svartpeppar och resten av osten.
  6. Gratinera i ugn föruppvärmd till 200 °C (nivå 6 för gasspisar) i 20 minuter.

trycket recept
recept som du kanske gillar