När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk chili med blomkålsris - recept

serves
Portioner 4
cooking time
30 minuter
serves
340 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • Ingredienser för chilin:
  • 350 g Quorn-färs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 medelstor gul lök, tärnad
  • 1–2 röda chilifrukter, tärnade
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • Kryddblandning:
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 300 ml grönsaksbuljong
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
  • 1/2 burk grillade röda paprikor, tärnade
  • 400 g-burk med blandade avrunna bönor
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 knippa färska korianderblad, finhackade
  • Ingredienser för blomkålsriset:
  • 1 blomkålshuvud, skuret i buketter och sedan pulserat till risgrynsstorlek
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Värm oljan i en stor stekpanna och stek löken i 5–6 minuter tills den börjar bli mjuk. Tillsätt chili, vitlök och kryddblandning och tillaga i ytterligare 2 minuter. Rör om hela tiden. 
  2. Rör i grönsaksbuljong och passata. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 15 minuter. Rör därefter i Quorn-färs, vegetarisk Worcestershiresås, röd paprika och bönor. Tillaga i ytterligare 8 minuter under lock. Rör i den hackade koriandern i Quorn-chilin.
  3. Lägg under tiden blomkålsgrynen i en mikrovågsugnssäker skål. Täck över med plastfolie och tillaga på full effekt i 4 minuter. Ta försiktigt av filmen, rör om och täck över igen. Tillaga i ytterligare 1,5 minut. Låt stå i 1 minut. Krydda väl med salt och svartpeppar.

trycket recept
recept som du kanske gillar