När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk påskpirog med Quornfärs (lakto ovo) - recept

serves
Portioner 12
cooking time
20 minuter
serves
368 kalorier * Per portion

De här pirogerna är fyllda av härliga smaker och passar lika bra som tillbehör på påskbordet eller som egen rätt.

Ingredienser

  • 300 gram Quorn™ Färs
  • 1 påse dinkelmjöl
  • 50 gram jäst
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • Blandade örtkryddor efter smak
  • 3 hackade hårdkokta ägg
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Värm 1 liter vatten till 37 grader och smula jästen. Arbeta in mjölet och saltet till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  2. Fräs Quorn™ Färs tillsammans med löken och tomatpurén. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, gärna timjan, rosmarin och persilja. Låt svalna.
  3. Blanda i de hackade äggen i färsen.
  4. När degen jäst färdigt; stjälp upp den på mjölat bakbord och knåda den några minuter.
  5. Dela degen i 12 delar och kavla ut varje del till en cirkel.
  6. Lägg till fyllning på ena halvan av cirkeln, vik den andra över fyllningen och tryck till kanten ordentligt.
  7. Lägg pirogerna på en bakplåt. Pensla med vatten och grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.
  8. Servera pirogerna som tillbehör på påskbordet eller som egen rätt tillsammans med en grönsallad.
trycket recept
recept som du kanske gillar