När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Parmesanpanerade Quorn filéer

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 312g Quorn Filéer
  • 400 g färsk pasta
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 50 g riven parmesan
  • 20 g smör, att steka i
  • 3 dl crème fraîche
  • 2-3 msk vatten
  • 1/2-1 msk grönsaksfond
  • 1/2 citron
  • Salt och peppar
  • 4 nävar ruccola
  • 20 g riven parmesan

Tillagning

  1. Tina Quorn Filéerna.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Mät upp mjöl i en annan skål och riv ner 50 g parmesan i en tredje skål. Doppa filéerna först i mjöl (se till att hela täcks), sedan i ägget och avsluta med att vända i den rivna parmesanen. Lägg upp på ett fat.
  3. Koka upp vattnet till pastan. Salta väl och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  4. Blanda samman crème fraîche, grönsaksfond, vatten, citronsaft och rivet skal av citronen i en kastrull. Låt sjuda samman och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Stek filéerna i en rejäl klick smör. Var försiktig med värmen så att det inte bränns. Putta runt filéerna med en stekspade och se så att paneringen sitter kvar. Om det fastnar lite i stekpannan, skrapa lite under filén med stekspaden. Bryn på filéerna i cirka 6 minuter per sida eller tills de blir gyllenbruna.
  6. Lägg upp maten på tallrikar. Börja med pasta och lite sås. Dela filéerna snett på hälften och lägg upp lite snyggt på pastan. Toppa med ruccola & massa riven parmesan.
Skriv ut
recept som du kanske gillar