När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Pannbiff Med Lök

serves
Portioner 6
cooking time
30 minuter
serves
246 kalorier * Per portion

Receptet är skapat av Gustav Johansson som driver bloggen Jävligt Gott. En blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott.

Ingredienser

  • 300g Quorn Färs
  • 1 medelstor och 4 stora gula lökar
  • 2 små eller 1,5 medelstor kokt king edward potatis,
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1/2 dl havregrädde
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk brynt scharlottenlöksfond (min absoluta favorit för umamismak)
  • svartpeppar och ev. lite extra salt
  • rapsolja till stekning
  • en nypa socker
  • 2 dl vatten
  • ev. 1/2 dl vin
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk brynt scharlottenlöksfond

Tillagning

  1. Börja med att skiva de fyra stora lökarna tunt och bryn dem långsamt i rapsolja medan du fixar biffarna.
  2. Skala, koka och mosa potatisen. Dela den medelstora löken på hälften. Finhacka ena halvan och bryn i smör. Riv den andra halvan på rivjärn. Blanda ihop potatis, rapsolja, ströbröd, potatismjöl, grädde, riven och brynt lök i en bunke och låt dra några minuter. Ha därefter ner färsen (halvtinad), sojan, fonden och mycket svartpeppar och blanda snabbt ihop med händerna till en jämn smet, utan att krossa färsen för mycket.
  3. Forma 6 stora och tjocka biffar med händerna. Stek dem först 3-4 minuter på hög värme på bägge sidor och lägg därefter ett lock över stekpannan och låt steka på lägre värme i 5 minuter till så de tillagas helt igenom.
  4. Lägg ner löken i stekpannan med biffarna. Tillsätt vatten, mer fond, soja och ev. lite vin, socker och peppar och låt steka med i 3-4 minuter så att smakerna blandas och du får en skysås.
  5. Servera biffarna täckta med lök och skysås, din favoritpotatis  och rårörda lingon och gröna ärtor vid sidan av.
trycket recept
recept som du kanske gillar