När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Panerade Filéer

serves
Portioner 4
cooking time
40 minuter
serves
370 kalorier * Per portion

Receptet är skapat av Gustav Johansson som driver bloggen Jävligt Gott. En blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott.

Ingredienser

  • 300g Quorn Filéer
  • 1,5 dl ströbröd (gärna panko)
  • 1,5 dl havremjölk
  • 1 + 1 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1/2 dl olja till stekning
  • 2 dl havrefraiche
  • 1 dl äggfri majonnäs
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 rödlök
  • Ca 200 g fryst mango
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk gul curry
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 skvätt citronjuice
  • Salt efter smak
  • Gurkstavar
  • Isbergssallad
  • Potatisklyftor

Tillagning

  1. Börja med att göra såsen. Hacka rödlöken fint och grovhacka röd paprika samt mango. Mangon kommer ofta tärnad, men i lite för stora bitar. Blanda ihop med alla övriga ingredienser, smaka av med salt och ev. lite mer curry och låt stå i kylskåp i ca 30 min innan servering.
  2. Gör klyftpotatis genom att helt enkelt skära ett gäng potatisar i klyftor, dressa lätt med rapsolja, salt och peppar och sedan baka ca 30-40 minuter i 200 grader i ugnen.
  3. Låt under tiden filéerna tina. När det är ca 20 minuter kvar på potatisen så börjar du panera dem. Skär dem först en gång på längden så varje filé blir två ”pinnar”. Ställ fram tre tallrikar, den första med bara vetemjöl, den andra med mjöl blandat med havremjölk och den tredje med ströbröd. Rulla varje filé först i mjöl, sen i blandningen och sist i ströbröd. Lägg direkt ner i en het stekpanna med mycket olja i. Du behöver inte fritera dem, men ha så mycket olja att du får en garanterat fin stekyta.
  4. Stek i ca 2-3 minuter på hög värme på varje sida så de får fin färg utan att brännas. Du vill inte steka för länge, då det gör filéerna torra.
  5. Skär gurkstavar och strimla isbergssallad.
trycket recept
recept som du kanske gillar