Vegetariska (lakto ovo) hamburgare med ost och lök - recept

På jakt efter inspirerande recept till en trevlig middag ikväll? Vår lakto-ovo vegetariska burgare, gjord på Quorn Färs, med ost är en riktig festmåltid. Lägg till rosmarin och lök för ännu mer härlig smak.

Portioner 4

15 mins

A Little Effort

225 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 150 g (1/2 paket) Quorn Färs
  • 2 tsk vegetabilisk olja
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 skivor fullkornsbröd, smulade
  • 40 g mozzarellaost, riven
  • 75 g färskost med låg fetthalt
  • 1 msk Marmite/jästextrakt upplöst i 1 msk kokande vatten
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 mellanstort ägg, vispat
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk olja till stekning
  • Småfranska (fullkorn) att servera

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödlök och torkad rosmarin och stek lätt i 5 minuter tills löken är mjuk men inte brun.
  2. Rör ihop färsen och brödsmulorna tillsammans med den tillagade löken och rosmarinen. Tillsätt riven ost och färskost och rör ihop väl.
  3. Rör ned Marmite/jästextrakt och persilja. Tillsätt sedan det vispade ägget och peppar och rör om väl.
  4. Forma blandningen till ungefär 2 cm tjocka burgare. Blandningen räcker till ca 8 burgare.
  5. Hetta upp lite olja i en stekpanna (non-stick) på medelvärme. Lägg burgarna i stekpannan med tillräckligt stort mellanrum för att kunna vända dem. Stek burgarna på ena sidan i 4 minuter, vänd sedan på dem och stek den andra sidan i ytterligare 4 minuter eller tills de är genomstekta. Servera på småfranska (fullkorn) med din favoritsås.