När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk (lakto ovo) örtspäckad Quornfilé - recept

serves
Portioner 4
serves
370 kalorier * Per portion

Serveras med ljumna rödbetor och bulgur.

Ingredienser

  • 300 g Quorn Filéer
  • Örtfyllning
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe mynta
  • 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)
  • 2 msk olivolja
  • Saften av ½ citron
  • Salt & peppar
  • Ljumna rödbetor & bulgur
  • 500 kokta rödbetor (klyftade)
  • 500 g kokt bulgur
  • 50 g babyspenat
  • 1 msk olivolja 
  • Salt & peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Mortla eller mixa ingredienserna till örtfyllningen, smaka av med salt och peppar. Skär ett längsgående snitt i varje Quorn Filé och fyll dem med örterna.

Lägg filéerna och rödbetorna på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja. Kör i ugn ca 10 minuter.

Blanda bulgur och babyspenat i en bunke. Fördela på tallrikar och lägg på rödbetorna.

Skär Quorn Filéerna i sneda skivor och lägg dem på rödbets- och bulgurssalladen.
trycket recept
recept som du kanske gillar