granatäppelkärnor och färska myntablad till garnering (valfritt)
Tillagning
Lägg potatisen i en stor kastrull fylld med saltat, kokande vatten. Koka dem tills de är precis mjuka. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en stor skål. Ställ dem åt sidan och låt dem svalna. Skär dem i klyftor.
Hetta upp olivolja i en liten kastrull på medelstark värme och tillsätt alla torra ingredienser (spiskummin, ingefära, salt, svartpeppar, koriander, cayennepeppar, kryddpeppar och nejlikor) och fräs 1 minut. Häll den smaksatta olivoljan över potatisen och blanda.
Tillsätt yoghurt, vinäger, mynta, persilja, citronskal, apelsinskal och svarta oliver och blanda försiktigt. Smaka av med mer kryddor vid behov och låt svalna i kylskåp.
Marockanska Quorn Nuggets – tillagning
Lägg vitlök, ingefära, cayennepeppar, koriander,persilja, rökt paprikapulver, spiskummin, salt och peppar i en matberedare och kör den i 2 minuter. Tillsätt olivolja, citronskal och saft och kör i ytterligare 30 sekunder. Häll marinaden över Quorn Nuggets och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter och häll sedan av överflödig marinad.
Hetta upp olivoljan och stek Quorn Nuggets tills de är gyllenbruna.
Citron- och myntavinägrett – tillagning
Lägg det strimlade citronskalet och saften i en liten kastrull. Värm tills blandningen börjar sjuda och skalen har dragit åt sig saften. Lägg skalen i en liten skål och tillsätt olivolja, persilja, mynta, salt, peppar, honung och limesaft. Vispa ihop. Ställ åt sidan.
Servera de marockanska Quorn Nuggets tillsammans med citron- och myntavinägretten och den heta potatissalladen.