När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Lyxig-Pytt-I-Panna

serves
Portioner 4
cooking time
30 minuter
serves
81.7 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 6 stora fasta potatisar
  • 1 gul lök
  • 100 g rökt tofu
  • 100 g trattkantareller, eller annan skogssvamp
  • 2 kvistar färsk grönkål
  • 2 dl havregrädde
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 kruka färsk kruspersilja
  • Salt och peppar
  • 1 rödbeta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättikssprit

Tillagning

1. Börja med att förbereda rödbetorna. Skala en stor, rå rödbeta och hyvla eller mandolin den så tunt som möjligt. Koka upp lagen och häll över skivorna och låt dra medan resten av rätten förbereds.

2. Blanda Quorn Bitar, havregrädde, fond, soja, dijonsenap, timjan, salt och peppar i en bunke och låt marinera i 15-20 minuter medan potatisen steks.

3. Skölj potatisen och skär den i ca 1x1 cm stora kuber. Börja råsteka den medan du hackar resten av ingredienserna. Hacka löken fint, rensa svampen och tärna tofun. När potatisen fått steka ca 10 minuter tillsätter du tofun och låter den brynas tillsammans med potatisen. Ungefär tio minuter senare tillsätter du löken och svampen och låter även dem vätska ut och brynas. Salta och peppra efter behov.

4. Ungefär samtidigt som du tillsätter löken och svampen i potatisen kan du ta en separat stekpanna och värma upp Quorn Bitar tillsammans med gräddsåsen. Skölj och riv ner grönkålsbladen i mindre bitar i pannan och koka ihop tills gräddsåsen reducerats ner rejält. Du vill att större delen av såsen ska ha fastnat på bitarna och grönkålen. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera genom att göra rum för Quorn-röran i potatispannan och lägg upp allt i en panna som på bilden. Toppa med persilja och servera med rödbetorna. Blanda ihop på tallriken.

trycket recept
recept som du kanske gillar