När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk lasagne - recept

serves
kalorier * Per portion

Ett recept på en klassisk lasagne. En härlig familjerätt som är vansinnigt god och som man aldrig tröttnar på!

Ingredienser

  • 4–6 portioner
  • 16 st lasagneplattor (ej färska)
  • Quorn Färssås
  • 300 gram Quorn Färs (tinad)
  • 2 morötter (finrivna)
  • 100 gram rotselleri (finriven)
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk salt
  • Béchamelsås:
  • 100 gram smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskotnöt, nymalen
  • Topping:
  • 6 soltorkade tomater i olja, avrunna, hela
  • 250 gram mozzarella
  • några kvistar färsk salvia eller rosmarin
  • Till servering:
  • 1 dl parmesan (finriven)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Quornfärsåsen: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke och rör om ordentligt.
  3. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken/grädden, lite i taget. Sjud 7–10 minuter på låg värme under omrörning och smaka av med salt och kryddor.
  4. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva quornfärssås, béchamelsås, och lasagneplattor. Börja och avsluta med béchamelsås, toppa med mozzarella i stora bitar och soltorkade tomater.
  5. Gratinera i ugnen 40–45 minuter tills lasagnen är mjuk och har fått fin gyllenbrun färg.
  6. Servera med parmesanosten och en god sallad.
trycket recept
recept som du kanske gillar