Vegetarisk Lasagne med Zucchini

Bjud in de italienska smakerna till ditt kök med den här hälsosamma varianten på en riktig klassiker. Vårt recept på lakto-ovo vegetarisk lasagne har rikliga lager av pasta, krämig vit sås och en härlig stuvning på Quorn Färs. Tillsammans förvandlas de till en helt oemotståndlig rätt! Många söker ett riktigt bra vegetariskt lasagne-recept, speciellt glutenfri vegetarisk lasagne. Quorns vegetariska lasagne har en perfekt balans av smaker, med mozzarella, zucchini och morötter som binder samman rätten. Detta är dessutom ett klimatsmart alternativ för dig som tänker på miljön. Quorns lasagne är rik på protein och innehåller dessutom ingen soja.

Portioner 4

60 mins

A Little Effort

385 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

Ingredienser

  • Ingredienser för lasagnesåsen:
  • 300 g Quorn Färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 2 selleristjälkar, fintärnade
  • 3 msk röd pesto
  • 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl varmvatten
  • 400 g tomatpassata
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 2 stora squasher, skivade
  • Ingredienser för täcket:
  • 250 g ricottaost
  • 4 msk lätt crème fraiche
  • 1/4 tsk muskot
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 6 körsbärstomater, delade
  • 30 g vegetarisk parmesanost, riven

Tillagning

  1. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme och stek löken försiktigt i 4–5 minuter tills den börjar bli mjuk. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och selleri och tillaga i ytterligare 2 minuter.
  2. Rör i röd pesto, grönsaksbuljong och tomatpassata. Låt koka upp och sjud försiktigt under lock i 10 minuter. Rör därefter i Quorn-färsen. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock. Rör i basilika och oregano. Krydda och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla squashskivorna 1–2 minuter på varje sida.
  4. Blanda ricotta, crème fraiche, muskot, salt, peppar och hälften av osten i en skål.
  5. Lägg ett lager grillad squash i en ugnsfast form. Täck med Quorn-färsblandningen och täck med ytterligare ett lager grillad squash. Ös över ricottaröran. Garnera med körsbärstomater, svartpeppar och resten av osten.
  6. Gratinera i ugn föruppvärmd till 200 °C (nivå 6 för gasspisar) i 20 minuter.