Vegetarisk hamburgare (lakto ovo) - Flexitarian Fiesta - recept

Sugen på smaker från Mexiko? Prova en mexikansk pita med vår lakto-ovo-vegetariska Quorn Burgare, krispig coleslaw, morötter och smakrik rostad jalapeñomajonäs.

Portioner 4

5 mins

A Challenge

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 msk olivolja
  • Salladsblad
  • Mango- och gurksalsa
  • Guacamole
  • Pankofriterad lök

Guacamole

  • 3 avokador, delade, urkärnade och skalade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och fint riven
  • 1 lime, saften

Mango- och gurksalsa

  • liten mango, skalad, urkärnad och fint tärnad
  • 15 cm gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad
  • 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 liten röd lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, saften
  • 1 kruka koriander, plockad och grovt hackad

Morots- och palsternackstrasse

  • 2 stora morötter
  • 2 stora palsternackor
  • 1 liter olja till fritering, t ex raps (används även till löken)

Rostad jalapenomajonnäs

  • 2 jalapenos
  • 1 dl majonnäs, hemmagjord eller Hellmans
  • ½ lime, saften

Pankofriterad lök

  • 1 gul lök, skivad i ½ cm breda skivor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mjöl
  • 1 ägg, vispat
  • 2 dl pankoströbröd

Tillagning

  1. Guacamole: Mosa avokadon grovt tillsammans med vitlök och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  2. Mango- och gurksalsa: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Morots- och palsternackstrassel: Skala rotfrukterna och strimla dem på längden med en julienneskärare, eller hyvla med potatisskalare. Hetta upp oljan till ca 150 grader och fritera strimlorna i omgångar tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
  4. Rostad jalapenomajonnäs: Värm ugnen till grill. Dela jalapenon på längden, kärna ur dem och lägg dem med snittytan ned på en folieklädd plåt. Grilla tills de svartnat. Lägg dem i en skål, täck med plast och dra av skinnet när de svalnat. Finhacka och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pankofriterad lök: Separera lökskivorna till ringar, du behöver 20 stycken. Låt dem dra i mjölk i ett par timmar och sedan rinna av. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist i panko. Fritera dem i olja i någon minut tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.