Krispig burgare på Quorn Filéer 

Njut av en knaprig lakto-ovo vegetarisk burgare med Quorn Filéer! Lägg på lite mango chutney och créme fraiche för en spännande smakblandning.

Portioner 6

30 mins

A Challenge

Ingredienser

  • 312g Quorn Filéer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1-2 krm ingefära
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl panko ströbröd
  • salt och peppar
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 3 krm curry
  • 1 msk mangochutney, utan bitar
  • 1 mogen färsk Mango, tärnad
  • salt och peppar
  • 1 rödlöken
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • Hamburgerbröd
  • Sallad, välj din favorit

Tillagning

  1. Börja med att pickla rödlöken. Koka upp vatten, ättika & socker. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. Skär tunna ringar av rödlöken och lägg i en skål. Häll över ättikslagen och lägg på ett lock. Förvara i kylskåp.
  2. Rör ihop crème fraîche, curry, majonnäs och mango chutney till dressingen. Vänd till sist ner tärnad mango. Salta och peppra efter smak och ställ svalt fram till servering.
  3. Tina Quorn Filéerna. Blanda samman mjöl och malen ingefära, lite salt och nymalen svartpeppar i en skål. Knäck ett ägg och vispa upp det i en annan skål. Mät upp panko ströbröd i en tredje skål.
  4. Doppa filéerna först i mjöl- och ingefäramixen, sedan i ägget och till sist i panko ströbrödet. Stek de panerade filéerna i en rejäl klick smör i cirka 5-6 min på varje sida tills de blir gyllene & härligt krispiga. Håll koll på värmen så att det inte bränns.
  5. Rosta hamburgerbröden med innersidan uppåt i ugn, ungefär 3 minuter i cirka 200 grader.
  6. Skär filéerna snett på mitten i två delar eller lägg dem hela på hamburgerbrödets botten. Toppa med mango & currydressing, massa fräsch sallad och picklad rödlök. Lägg till sist på locket på burgaren och servera!