När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Karibiska Quornfiléer med potatis - recept

serves
Portioner 4
cooking time
60 minuter
serves
376 kalorier * Per portion

En lättlagad och spännande sommarrätt som passar när vännerna kommer på spontant besök.

Ingredienser

  • 312 gram Quorn™ Filéer
  • 4 st bakpotatisar, tvättade och tjockt skivade
  • 3 msk olivolja
  • 2 st gula lökar, tunt skivade
  • 1 tsk kanel, malen
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 brk skivad ananas (ca 220 gram)
  • 1 st lime, skal och juice
  • 2 msk färsk mynta, strimlad
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200° C.
  2. Lägg potatisskivorna i en ugnsform, ringla över hälften av olivoljan, krydda med salt och svartpeppar. Baka potatisskivorna i ugnen tills de är mjuka, ca 45 minuter.
  3. Fräs under tiden löken mjuk och gyllene i resterande olivolja. Tillsätt kanel och chilipulver, fräs i ytterligare ett par minuter.
  4. Sila av ananasen, spara juicen. Skär ananasen i bitar, blanda den med den kryddfrästa löken och häll blandningen över filéerna i en ugnsform. Värm filéerna, samtidigt som potatisskivorna, i ca 10-15 minuter eller tills de är genomvarma.
  5. Ta ut filéerna och häll över ananasjuicen, zesten och limejuicen. Ställ in dem i ugnen i ytterligare 8 minuter. Strö myntan ö
trycket recept
recept som du kanske gillar