När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Laga Indisk gryta med Quornbitar

serves
Portioner 10
serves
554 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 750 gram Quorn, Bitar
  • 70 gram Rapsolja
  • 500 gram Grönsaksbuljong, färdig
  • 40 gram Ingefära färsk riven
  • 20 gram Garam Marsala
  • 20 gram Spiskummin
  • 70 gram Rörsocker
  • 420 gram Sommargrönsaker
  • 10 gram Salt
  • Cayennepeppar
  • 100 gram Solroskärnor
  • 500 gram Passerade tomater
  • 250 gram Kokosmjölk
  • 7.5 dl Basmatiris 
  • 1.25 l Vatten 

Tillagning

  1. Mixa rapsolja, ingefära, garam masala, spiskummin, socker och solroskärnor till en pasta.
  2. Hetta upp en panna och bryn quornbitarna tillsammans med kryddpastan. Häll över cocosmjölken, passerade tomater och grönsaksbuljong. Låt puttra i ca 10 min.
  3. Häll i sommargrönsakerna och låt puttra i ett par minuter till. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Servera förslagsvis med basmatiris och Naanbröd.

Tips: Spara en del av solroskärnorna och rosta för sig. Strö över innan servering.

trycket recept
recept som du kanske gillar