När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Laga Indisk gryta med Quornbitar och pilaffris

serves
Portioner 5
cooking time
50 minuter
serves
307 kalorier * Per portion

En härlig indisk gryta med mycket nyttigheter.

Ingredienser

  • 300 gram  Quorn™ Bitar
  • 3 dl långkornigt ris
  • ½ st gul lök, finhackad
  • flytande margarin, till stekning
  • ¼ pkt saffran
  • 1 krm paprikapulver
  • ½ dl russin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond, koncentrerad
  • 1 st knipplök, strimlad
  • ½ st gul lök, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, skivade
  • ½ st röd chili, finhackad
  • 1 msk brödkryddor, malda
  • 5 st tomater, hackade
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond, koncentrerad
  • 1 st morot, skivad
  • ½ st grön paprika, strimlad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl färsk koriander, strimlad
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt och pressad citron
  • (20 gram färsk babyspenat)

Tillagning

  1. Fräs riset och det första lökhacket i lite margarin. Tillsätt saffran, paprikapulver och russin.
  2. Häll i vatten och grönsaksfond, koka under lock på svag värme i ca 20 minuter. Rör ned knipplöken i riset, salta.
  3. Hetta upp margarin och fräs det andra lökhacket, vitlök, chili, brödkryddor och tomat. Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka ihop.
  4. Tillsätt Quorn™ Bitar och morötter, sjud i ca 10 minuter. Tillsätt paprikan, sjud i ytterligare 2 minuter.
  5. Dra åt sidan, rör ned sockret och koriandern, smaka av med salt och citron. Rör ned matlagningsyoghurten alternativt servera den som
trycket recept
recept som du kanske gillar