När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Grillspett med Quornbullar - recept

serves
Portioner 4 - 6
cooking time
10 - 15 minuter
serves
253 kalorier * Per portion

Härligt grillspett med Quorn Bullar. Klara på bara 10–15 minuter.

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Bullar
  • 3 msk vegetarisk röd pesto
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 2 tsk socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1½ dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk färsk persilja eller koriander, hackad
  • 1 grön eller gul paprika
  • 1 rödlök
  • 6 körsbärstomater och 6 champinjoner
  • Kebabspett: Om du använder träspett kan du lägga dem i vatten i ca 15 minuter innan grillning.

Tillagning

1. Rör ihop vegetarisk pesto, tomatpuré, 2 krossade vitlöksklyftor, socker och kryddor i en skål. Tillsätt Quorn Bullar och blanda ordentligt så att de är helt täckta. Täck över skålen och ställ in i kylskåpet.
2. Gör dippen genom att blanda grekisk yoghurt, citronsaft, persilja, resten av vitlöken och kryddorna. Täck över dippen och ställ in den i kylskåpet tills den ska serveras.
3. Skär paprikan och löken i lagom stora bitar (ca 2,5 cm).
4. Trä på Quorn Bullar, paprikan, löken, svampen och tomaterna på spetten. Använd 3 eller 4 bullar till varje spett.
5. Lägg inoljad folie i en grillpanna, placera kebabspetten på folien och grilla i 10–15 minuter på medelhög värme. Vänd spetten regelbundet och pensla på resten av marinaden eller oljan vid behov. Kebabspetten kan också tillagas på en grill på bara några minuter*. Justera höjden på gallret för att inte bränna marinaden.

* Grillningstiden är ungefärlig
trycket recept
recept som du kanske gillar