När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quornfiléer med kardemummayoghurt - recept

serves
Portioner 8
cooking time
30 minuter
serves
498 kalorier * Per portion

En riktigt fräsch smakupplevelse som för tankarna till varmare breddgrader.

Ingredienser

  • 448 gram Quorn™ Filéer
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 st mango, väl mogna, i bitar
  • 16 st cocktailtomater
  • 120 gram sockerärtor
  • 2 st röd chili, strimlade
  • 1 dl koriander, strimlad
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st passionsfrukt
  • 2 st citroner, filéade
  • 2 st lime, skivade
  • 4 st jordgubbar, delade
  • 2 dl ruccola
  • ½ dl färsk mynta
  • 4 st pitabröd
  • olivolja, till pensling salt svartpeppar aluminiumfolie

Tillagning

  1. Blanda matlagningsyoghurt, kardemumma och honung.
  2. Pensla filéerna med olivolja, grilla dem tills de får fin färg. Dela filéerna, blanda med mango, cocktailtomater, sockerärtor, chili, koriander och salt.
  3. Fördela blandningen på fyra ark aluminiumfolie, vik ihop till väl förslutna paket.
  4. Ställ paketen i glödbädden eller på grillgallret i ca 15 minuter.
  5. Rör ihop honungen med passionsfrukten, vänd ner citron, lime och jordgubbar, tillsätt ruccolan, myntan och svartpeppar.
  6. Värm pitabröden på grillen.
  7. Öppna paketen och servera tillsammans med citrussalladen, kardemummayoghurten och de nygrillade pitabröden.
trycket recept
recept som du kanske gillar