När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Kebabish Burger

serves
421 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare (320 g)
  • 1 msk smör/olja till stekning
  • Salt
  • Spiskummin
  • Röd kebabsås:
  • 200 g passerad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • Svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 1 tsk malen spiskummin
  • Salt
  • Fint hackad chilipeppar
  • Vit kebabsås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Tabbouleh:
  • 2 tomater
  • ½ röd lök
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • Saften av ½-1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • 4 pitabröd
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Tomat, skivad
  • Lök, tunt skivad
  • 4 msk ajvar

Tillagning

1. Röd kebabsås: Kallvispa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt och chili.

2. Vit kebabsås: Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Pressa ner vitlök. Krydda med salt.

3. Tabbouleh: Finhacka tomat, lök, persilja och mynta. Blanda med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.

4. Hetta upp olja/smör på medelvärme, tillsätt spiskummin. Stek Burgarna cirka 4-5 minuter/sida. Salta.

5. Värm pitabröd i micro eller ugn enligt anvisning. Fyll bröden med Burgare, tabbouleh, sallad, tomat, lök och såser.
trycket recept
recept som du kanske gillar