När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Chia Salsa Burger – Glutenfri

serves
287 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Färs (300 g)
  • 100 g kokta linser
  • 0,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • Salt
  • Peppar
  • Ev 2 msk BBQ-sås
  • 1 msk smör/olja till stekning
  • Salsa med chia:
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk honung
  • Saften av 1 lime
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 3 msk chiafrön
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • 50 g grönkål
  • 4 glutenfria hamburgerbröd
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Tomat, skivad
  • Lök skivad

Tillagning

1. Mixa allt utom Quorn Färs till slät smet. Låt svälla 5-10 minuter.

2. Tillsätt Quorn Färs och blanda ordentligt. Forma 4 st burgare med hjälp av stansring. Stek burgarna smör eller olja på medelvärme, cirka 4 minuter/sida.

3. Salsa: Häll av tomaterna i kaffefilter. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av.

4. Stek grönkål krispig i smör eller olja på medelvärme. Salta och peppra.

5. Montering: Hamburgerbröd, sallad, tomat, burgare, lök, salsa.

trycket recept
recept som du kanske gillar