Glutenfri pepperonipizza
Vem säger att en vegansk pizza måste vara tråkig? Här har du en pizza som får alla pepperoniälskare att sukta efter mer.
Portioner 4
40 mins
Enkelt
256 kcal
(Per 100g)
16,7g fett
Veganskt
Gjorda med Quorn Vegan Pepperoni
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 100 g Quorn Vegan Pepperoni
- 1 färdig pizzadeg
- Tomatsås
- 125 g vegansk riven ost
- 250 g körsbärstomater
- 65 g ruccola
- 2 dl olja
- Svartkål
- Salt
Tillagning
- Häll olja i kastrull och hetta upp till cirka 150°C. Fritera svartkålsblad tills knapriga. Plocka upp och låt rinna av på papper. Salta.
- Skär körsbärstomater i halvor. Bred ut tomatsås på pizzadegen. Toppa med pepperoni, körsbärstomater och riven ost. Tillaga i ugn enligt anvisning på pizzadegsförpackningen.
- Servera pizzan nygräddad toppad med färsk ruccola.
Recept och inspiration
Visa alla receptRecept
Quorns Veganska Bruschetta med Pepperoni och Alternativ Fetaost
Portioner 4
20 mins
203 kcal
(Per 100g)