När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Tortillarullar & kikärtscurry - recept

serves
Portioner 10
serves
619 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 800 gram Quorn, bitar
  • 600 gram Wokgrönsaker
  • 0.5 dl Rapsolja
  • 100 gram Finstrimlade soltorkade tomater
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 5 dl Lätt crème fraiche
  • 100 gram Tacokrydda
  • 250 gram Tacosås
  • 1 dl Matlagningsvin vitt
  • 800 gram Tortillabröd
  • Kikärtscurry
  • 300 gram Kikärtor
  • 100 gram Grovt rivna äpple
  • 300 gram Köksmästarblandning
  • 20 gram Örtkryddor Provencale
  • 1 msk Rapsolja
  • 10 gram Curry
  • 80 gram Chilisås
  • 2 dl Matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

Vegetariska tortillarullar:

  1. Fräs/fritera hackad vitlök i olja några minuter tills den är gyllenbrun. Lägg i quornbitarna och fräs ytterligare någon minut. Blanda i kryddmix, tacosås, soltorkade tomater, vin och cremé fraiche. Låt koka ett par minuter. Häll i wokgrönsakerna och låt det koka upp. @ Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.

Kikärtscurry:

  1. Fräs köksmästarblandningen hastig i lite olja. Blanda i hackade äpplen, kikärtor och curry.
  2. Fräs ytterligare en stund och rör ner chilisås, yoghurt, örter och smaka av med salt o peppar.
  3. Lätt uppkok.

Tips: Servera rätten likt en tacobuffé samt med en härlig salladsbuffé till.

trycket recept
recept som du kanske gillar