När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Coq Au Vin - recept

serves
kalorier * Per portion

Gör som fransmännen och laga en klassisk Coq au vin – en mustig gryta fylld med godsaker som champinjoner, morot, rödvin – och Quorn så klart!

Ingredienser

  • ca 1 kg Quorn bitar (3 paket)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 2 lagerblad
  • 2 msk muscavadosocker
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 flaska (7,5 dl) rött vin
  • 400 gram champinjoner, i kvartar
  • 400 gram små steklökar, skalade hela
  • 1-2 msk Herbes de provence (franska örter)
  • 1/2 -1 msk maizena
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Tillagning

  1. Skala och skiva schalottenlök och morot och fräs det och vitlök i smör på medelvärme i en stor gryta.
  2. Tillsätt lagerblad, muscavadosocker och grönsaksfond.
  3. Häll på hälften av rödvinet och koka upp.
  4. Sänk värmen och låt grytan puttra i ca 15 minuter.
  5. Tillsätt resten av vinet och koka 15 minuter till.
  6. Lägg i Quornbitar i grytan. Koka upp.
  7. Torrstek champinjoner och steklökarna till halva sin storlek, tillsätt sedan smör. Lägg ner dem i grytan.
  8. Smaka av med salt, peppar och Herbes de provence. Red av med maizena till önskad konsistens.
  9. Servera med potatis, pasta eller ris.
trycket recept
recept som du kanske gillar