När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Chili sin carne med Quornfärs - recept

serves
Portioner 4
serves
kalorier * Per portion

En rökig, kryddstark chiligryta som både är fantastisk god och härligt mättande!

Ingredienser

  • 500 gram Quornfärs
  • 200 gram rotselleri
  • 1 morot
  • 1 lök, gul
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 400 gram krossade tomater, chilikryddade
  • 2 lagerblad
  • 3 msk soja, kinesisk
  • 3 msk honung, flytande
  • 3 mskgrönsaksfond
  • 2 msk hickory liquid smoke
  • 2 msk spiskummin, malen
  • 2 msk chili spice mix
  • 1 lime, saften
  • 400 gram bönor, kokta, valfria
  • vatten
  • salt och peppar, efter smak

Tillagning

  1. Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar.
  2. Fräs, lök och grönsaker i olja i en stor tjockbottnad kastrull.
  3. Tillsätt Quorn och övriga ingredienser utom bönor.
  4. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 20 minuter.
  5. Tillsätt bönorna och späd eventuellt med vatten.
  6. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med koriander och servera med klyftpotatis, tomatsallad och en klick gräddfil.
trycket recept
recept som du kanske gillar