Brioche Burgarbröd

Matcha de här härliga hemgjorda briochebröden med våra lakto-ovo vegetariska Quorn Burgare, så har du en måltid som alla kommer att älska. Supersmidigt och gott recept på burgarbröd som du enkelt piffar till med valfri topping.

Portioner 12

45 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 25 g Quorn Färs
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 7 dl vetemjöl
  • Ägg till pensling
  • Sesamfrön
  • Chiafrön
  • Melonkärnor
  • Nyponskal
  • Rödbetspulver
  • Matchapulver
  • Nyponpulver
  • Boveteflingor

Tillagning

  1. Smula jäst i bunke. Smält smör, blanda i mjölk, värm till 37 grader och häll lite över jästen för att lösa upp den. Häll i resten och rör om ordentligt. Tillsätt ägg, salt, socker och blanda.
  2. Tillsätt hälften av mjölet under kraftig blandning. Tillsätt resten av mjölet tills du får ihop en klibbig men fast deg. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa en timme.
  3. Dela degen i lika stora bitar, cirka 12 styck. Rulla till släta bullar och lägg över på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare en timme.
  4. Pensla bullarna med olja och toppa med valfri topping eller pensla med uppvispat ägg och grädda dem naturella. Kör i mitten av ugnen i 220 grader cirka 12 minuter. Låt svalna helt innan du delar dem i två.