När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetariska auberginelindade Quornfiléer - recept

serves
Portioner 4
cooking time
30 minuter
serves
275 kalorier * Per portion

En lyxig rätt som passar till middag när du vill bjuda på något lite extra.

Ingredienser

  • 224 gram Quorn™ Filéer
  • 50 gram pinjenötter
  • 2 st auberginer
  • 1 tsk olivolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • ½ tsk kummin, malen
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 80 gram mozzarella

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200º C.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får fin färg.
  3. Skär auberginerna på längden i centimetertjocka skivor, grilla ett par minuter på varje sida i het grillpanna.
  4. Fräs löken i olivoljan, tillsätt kummin, paprikapulver, krossade tomater och balsamvinäger. Låt såsen koka ett par minuter, tillsätt salt och svartpeppar samt de rostade pinjenötterna. Håll tomatsåsen varm.
  5. Skär mozzarellan i 8 skivor.
  6. Dela varje filé horisontellt.
  7. Lägg en skiva mozzarella på varje bottenhalva. Lägg på de övre halvorna och linda runt aubergineskivorna.
  8. Värm filéerna i ugnen i ca 10 minuter. Häll över tomatsåsen och servera med exempelvis ångade sockerärtor.
trycket recept
recept som du kanske gillar