När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk (lakto ovo) asiatisk färs i salladsblad - recept

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
456 kalorier * Per portion

Spännande plockmat med asiatiska influenser som passar perfekt för den lite festligare middagen. Att den dessutom är nyttig och fräsch är bara en bonus.

Ingredienser

  • 300 gram Quorn™
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad chili
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 riven morot
  • 1/2 dl fisksås eller ljus japansk soja
  • 1/2 dl ketjap manis (söt indonesisk soja)
  • 1 kruka hackad koriander (kan uteslutas)
  • 1 dl grovhackade torrostade jordnötter
  • 1 tärnad mango
  • 1 tärnad avokado
  • 1 isbergssallatshuvud eller 3 gemsallatshuvud

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan att det tar färg.
  2. Tillsätt Quorn™ Färs och de rivna morötterna och fräs ytterligare 4-5 minuter på medelvärme. Häll i fisksås och ketjap manis och låt det hastigt koka in. Garnera med hackad koriander.
  3. Lägg torrostade jordnötter, tärnad mango och avokado i separata småskålar och plocka bladen från salladshuvudet och lägg på ett fat.
  4. Fyll salladsbladen med färs och toppa med jordnötter, mango och avokado.

Tips: Den som vill ha mer mat kan servera kokt basmatiris, quinoa, matvete eller couscous till.

trycket recept
recept som du kanske gillar