När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk pasta med Quornbullar (lakto ovo) Amoro Pomodoro

serves
Portioner 10
serves
573 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 1.2 kg Quornbullar 
  • 800 gram Krossade tomater
  • 300 gram Hackad gul lök
  • 100 gram Hackad vitlök
  • 20 gram Rapsolja alt. mat olja
  • 210 gram Matlagningsvin rött
  • 100 gram Sweet chili sås
  • 400 gram Aubergine
  • 800 gram Rigatoni pasta okokt
  • 100 gram Lagrad ost
  • 30 gram Persilja
  • 1 kg Salt 
  • Svartpeppar grovmald

Tillagning

  1. Fritera vitlöken i olja tills den får en gyllenbrun färg, lägg sedan i löken och hackad aubergine. Låt fräsa tills löken är mjuk. Slå på krossade tomater, rödvin och sweet chili.
  2. Låt allt samman småputtra några minuter, smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
  3. Koka pastan al dente. Vänd runt pastan med persiljan och en skvätt olivolja.
  4. Tillaga under tiden quornbullarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera rätten med en riven lagrad ost över.

Tips: En egen örtolja är användbar till mycket!

trycket recept
recept som du kanske gillar