När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Sloppy Joe Pizza

serves
Portioner 4 - 6
cooking time
25 minuter
serves
440 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 300 g Quornfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, tärnad
  • 4 msk BBQ Sauce (se recept nedan)
  • 1 msk vegetarisk Worcestershire-sås
  • 4 msk ketchup
  • 2 tsk senap
  • 2 msk konserverad majs
  • 2 x 25 cm pizzadeg
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g Monterrey Jack-ost, riven
  • Servera med en handfull ruccolablad
  • 8 msk farinsocker
  • 2 msk cidervinäger
  • 1 msk honung
  • ½ tsk vegetarisk Worcestershire-sås
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk flytande rökarom
  • 150 ml ketchup

Tillagning

Sätt ugnen på 180 grader eller gasläge 4.

Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och bryn löken lätt i 4–5 minuter tills den är mjuk. Rör ned BBQ Sauce, vegetarisk Worcestershire-sås, ketchup och senap och låt det bli genomvarmt. Tillsätt Quornfärs och majs, bryn i ytterligare 2–3 minuter. Ta bort pannan från plattan.

Lägg pizzadegen på ett bakplåtspapper, pensla med tomatpuré och strö över en fjärdedel av den rivna osten. Ringla över Quorn Sloppy Joe-toppingen och strö över resten av den rivna osten.

Tillaga i ugn i 15–20 minuter tills pizzan är gyllenbrun. Ta ut pizzan ur ugnen och strö några ruccolablad över pizzan.

Servera med en tomat- och basilikasallad. För ett kryddstarkt alternativ, prova att byta ut hälften av BBQ-såsen mot Sriracha Sauce. All överbliven BBQ Sauce kan förvaras i en lufttät burk i kylskåp, i upp till två veckor.

Skriv ut
recept som du kanske gillar