När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quornfiléer med krispig örtpanering

serves
Portioner 2
cooking time
12 minuter
serves
125 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 4 Quornfiléer, kylda (om de är frusna, låt dem tina under natten i kylskåp eller i mikrovågsugn) 
  • 3 skivor ciabattabröd (50 g)
  • 1/4 av en liten lök 
  • 1 liten vitlöksklyfta 
  • 8 g blandade färska örter, som persilja, basilika och rosmarin
  • 8 g riven parmesanost (vegetarisk)
  • Strimlat skal av 1/4 citron
  • Svartpeppar efter smak 
  • 1 vispat ägg

Tillagning

Sätt ugnen på 180 grader eller gasläge 4.

Lägg brödet i en matberedare och hacka till grova brödsmulor. Lägg dem sedan i en skål. 

Lägg lök, vitlök och färska örter i en matberedare och blanda snabbt. Rör sedan ned brödsmulorna tillsammans med ost, citronskal och svartpeppar.

Häll det vispade ägget i en skål och örtpaneringen på en tallrik. Doppa en Quornfilé i ägget och vänd därefter i örtpaneringen. Placera filén på ett lätt smort bakplåtspapper. Gör samma sak med resten av filéerna och låt dem stå mitt i ugnen i 12 minuter tills de är gyllenbruna.

Serveringstips: Prova att servera tillsammans med stekt svamp eller grönsallad. 

Skriv ut
recept som du kanske gillar