När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Mexikansk tacoskål med korianderris

serves
Portioner 10
cooking time
20 minuter
serves
540 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 175 g Quornbitar
  • 2 msk vegetabilisk olja 
  • 1 stor lök, hackad
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 50 g russin
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk kakaopulver
  • 60 g rostade pinjenötter
  • 2 ancho-chilifrukter, hettas upp under 2–3 minuter I en torr stekpanna och återfuktas därefter i grönsaksbuljongen i 10 minuter (använd grillad röd paprika om du inte får tag på ancho-chilifrukter)
  • 150 ml grönsaksbuljong
  • Saften av 1 lime
  • Servera med Crème fraiche 
  • 4 majs- eller vetetortillas (ca 25 cm i diameter)
  • 1 liten rödlök, tunt skivade ringar 
  • 1 stor tomat, fint tärnad
  • 1 liten lök, finhackad
  • Ett litet knippe färsk koriander, finhackad
  • Saften av ½ lime
  • En nypa salt och svartpeppar
  • 320 g kokt vitt ris, varmt
  • 1 stor rödlök, rostad och grovhackad 
  • 1 röd paprika, rostad och grovhackad
  • 1 stort knippe färsk koriander, endast bladen, hackad
  • Saft och strimlat skal av 1 lime 

Tillagning

Hetta upp 1 matsked olja på medelhög värme och bryn Quornbitarna i 4–5 minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp Quornbitarna och stek löken i resterande olja. Tillsätt kanel, vitlök, russin, chipotlepasta, kakaopulver, rostade pinjenötter, ancho-chilifrukter, grönsaksbuljong och limesaft. Koka upp och häll därefter över i en matberedare och arbeta ihop till en smidig konsistens.  Häll de stekta Quornbitarna i den varma stekpannan och rör på svag värme.

Gör tacoskålarna genom att först placera ett bakplåtspapper i en uppvärmd ugn (170 grader eller gasläge 3) med en lätt smord bakform med platt botten som är ungefär 10–12 cm i diameter och 10 cm hög (eller annan värmebeständig behållare eller mugg). Lägg en tortilla på ovansidan av formen och låt den stå i ugnen i 6–8 minuter tills den är spröd. Lyft den sedan varsamt från skålen eller behållaren. Gör samma sak med resterande tortilla. Ställ åt sidan så länge.

Tillaga Salsa Mexicana genom att blanda samman alla ingredienserna och krydda och smaka av. Täck över och ställ in kylen till servering.

Blanda ris med lök, peppar, koriander och limesaft. Krydda och smaka av.

Fyll alla korgarna med korianderris och toppa med Quorn molesås, crème fraiche och Salsa Mexicana.

Tips: Krydda till anrättningen med lite chilisås eller chilipulver, om du gillar hetta. 

Eller: Om någon kanske inte gillar koriander kan du ersätta med persilja.

Skriv ut
recept som du kanske gillar