När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Krispig burgare på Quorn Filéer

serves
Portioner 6
cooking time
30 minuter
serves
kalorier * Per portion

Catarina König, vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, tipsar om en supergod burgarvariant av Quorn Filéer. http://catarinakonig.ellematovin.se

Ingredienser

  • 312g Quorn Filéer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1-2 krm ingefära
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl panko ströbröd
  • salt och peppar
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 3 krm curry
  • 1 msk mangochutney, utan bitar
  • 1 mogen färsk Mango, tärnad
  • salt och peppar
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • Hamburgerbröd
  • Sallad, välj din favorit

Tillagning

1. Börja med att pickla rödlöken. Koka upp vatten, ättika & socker. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. Skär tunna ringar av rödlöken och lägg i en skål. Häll över ättikslagen och lägg på ett lock. Förvara i kylskåp.

2. Rör ihop crème fraîche, curry, majonnäs och mango chutney till dressingen. Vänd till sist ner tärnad mango. Salta och peppra efter smak och ställ svalt fram till servering.

3. Tina Quorn Filéerna. Blanda samman mjöl och malen ingefära, lite salt och nymalen svartpeppar i en skål. Knäck ett ägg och vispa upp det i en annan skål. Mät upp panko ströbröd i en tredje skål.

4. Doppa filéerna först i mjöl- och ingefäramixen, sedan i ägget och till sist i panko ströbrödet. Stek de panerade filéerna i en rejäl klick smör i cirka 5-6 min på varje sida tills de blir gyllene & härligt krispiga. Håll koll på värmen så att det inte bränns.

5. Rosta hamburgerbröden med innersidan uppåt i ugn, ungefär 3 minuter i cirka 200 grader.

6. Skär filéerna snett på mitten i två delar eller lägg dem hela på hamburgerbrödets botten. Toppa med mango & currydressing, massa fräsch sallad och picklad rödlök. Lägg till sist på locket på burgaren och servera!

Skriv ut
recept som du kanske gillar