När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Citronglaserade Quorn vegetariska filéer med sparris

serves
Portioner 2
cooking time
10 minuter
serves
178 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 2 Quorn vegetariska filéer
  • 1 msk mjöl 
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strimlat citronskal
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 250 g sparris, skalad och ansad 
  • 1 skivad citron
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk vegansmör
  • 1 msk citrontimjan 

Tillagning

Blanda mjöl, cayennepeppar, salt och svartpeppar i en skål samt strimlat citronskal i en plastpåse. Lägg i Quorn vegetariska filéer och skaka lätt tills de är panerade. 

Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stekpanna och stek filéerna i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär filéerna i cirka 4 bitar och håll dem varma.

Stek sparrisen lätt tills den är färdiglagad. Håll den varm och krydda efter smak. 

Lägg citronskivorna i stekpannan tillsammans med lite smör och stek varje sida i några minuter tills de har karamelliserats. Ta upp citronskivorna och håll dem varma.

Tillsätt lönnsirap och smör i pannan och låt koka i 1–2 minuter. Tillsätt timjan och häll över Quorn vegetariska filéer och sparris.

Skriv ut
recept som du kanske gillar