När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Catarinas spaghetti med färssås

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
kalorier * Per portion

Catarina König, vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, tipsar om supergod färssås gjord på Quorn. http://catarinakonig.ellematovin.se

Ingredienser

  • 300g Quorn Färs
  • 400 g spaghetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 burkar finkrossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, stor
  • 1-2 msk grönsaksfond
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 kruka färsk basilika, finstrimlad
  • 1 nypa cayennepeppar
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 msk syrad grädde eller crème fraîche
  • 50 g riven parmesan
  • Färsk basilika

Tillagning

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2. Fräs finhackad lök i olivolja. Tillsätt Quorn Färs och låt fräsa samman en stund. Häll över två burkar finkrossade tomater och pressa i en stor vitlöksklyfta. Tillsätt grönsaksfond och rött vin. Låt puttra.

3. Smaksätt med färsk basilika, cayennepeppar, svartpeppar och salt.

4. Tvinna upp spaghetti och ställ snyggt på en tallrik. Skeda på färssås och en klick syrad grädde eller crème fraîche på toppen. Toppa till sist med massa riven parmesan och en kvist färsk basilika. Dra något varv med svartpepparkvarnen över och servera direkt!

Skriv ut
recept som du kanske gillar