När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Brioche burgarbröd

serves
Portioner 12
cooking time
45 minuter
serves
kalorier * Per portion

Supersmidigt och gott recept på burgarbröd som du enkelt piffar till med valfri topping.

Ingredienser

  • Supersmidigt och gott recept på burgarbröd som du enkelt piffar till med valfri topping.
  • 25 g färsk jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 7 dl vetemjöl
  • Ägg till pensling
  • Sesamfrön, chiafrön, melonkärnor, nyponskal, rödbetspulver, matchapulver, nyponpulver, boveteflingor

Tillagning

Smula jäst i bunke. Smält smör, blanda i mjölk, värm till 37 grader och häll lite över jästen för att lösa upp den. Häll i resten och rör om ordentligt. Tillsätt ägg, salt, socker och blanda.

Tillsätt hälften av mjölet under kraftig blandning. Tillsätt resten av mjölet tills du får ihop en klibbig men fast deg. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa en timme.

Dela degen i lika stora bitar, cirka 12 styck. Rulla till släta bullar och lägg över på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare en timme.

Pensla bullarna med olja och toppa med valfri topping eller pensla med uppvispat ägg och grädda dem naturella. Kör i mitten av ugnen i 220 grader cirka 12 minuter. Låt svalna helt innan du delar dem i två.

Skriv ut
recept som du kanske gillar