När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Barnens vegetariska Miniburgare

serves
Portioner 4
cooking time
120 minuter
serves
kalorier * Per portion

Små burgare för små händer! Gör burgarbröden från scratch och frys in så räcker det till att grilla barnens favoritburgare hela sommaren.

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare
  • 4 skivor ost (löpefri)
  • 4 msk ketchup
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 16 mini Brioche burgarbröd
  • Sallad
  •  (Obs! Receptet gäller för 48 minibröd.)
  • 25 g färsk jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 7 dl vetemjöl
  • Ägg till pensling

Tillagning

Brioche burgarbröd: Smula jäst i bunke. Smält smör, blanda i mjölk, värm till 37 grader och häll lite över jästen för att lösa upp den. Häll i resten och rör om ordentligt. Tillsätt ägg, salt, socker och blanda.

Tillsätt hälften av mjölet under kraftig blandning. Tillsätt resten av mjölet tills du får ihop en klibbig men fast deg. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa en timme.

Dela degen i lika stora bitar, cirka 48 st. Rulla till släta bullar och lägg över på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa ytterligare en timme.

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader cirka 4 minuter. Låt svalna helt innan du delar dem i två.

Burgare: Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva ost i slutet av stekningen så hinner den smälta lite. Dela burgarna i fyra delar.

Montera burgarna med bröd, ketchup och sallad.

Skriv ut
recept som du kanske gillar